Hydroizolácia je kľúč

Pridal: Imrich Mikita do: Stavebníctvo : Sobota, jún 10, 2017 Komentár: 0 Pozretí: 1226
Správne zvolená hydroizolácia pre Vašu kúpeľnu či sprchu je kľúčom k bezstarostnému šanteniu v kúpelni!
Áno, každý si myslí "však čo ? keď to poriadne natriem všade lepidlom, tak to predsa nemôže tiecť ?" alebo "mám dobrého majstra ten vie ako nato!".

Skúste venovať trocha času zopár radám a budeme môcť bezstarostne spávať a nebáť sa že zazvoní sused od spodu s hrubým hlasom, že mu kvapká zo stropu!

Riešenie je jednoduché. Tak ako pri stavbe domu, je nutné venovať sa detailom už v základoch, alebo ako vraveli dedovia "do základov najviac peňazí resp. na základoch neklam, lebo Ťa to dobehne!" stačí myslieť na základné veci pri prestvabe kúpelne od prvého kroku.

Rozmyslite si patrične kde bude sprcha umiestnená a kde je nutné izolovať voči vode. Nezabudnite na prípadné niky, hrany políc a pod. ktoré sú dnes v sprchových kútoch veľmi moderné. Striekajúca voda rada zatečie aj tam kde by ste to nečakali. Po odstránení starých kachličiek resp. prípave podkladu, nivelizácii a správnom sklone smerom k odtoku, nezabudnite podklad napenetrovať takzv. "adhéznym mostíkom"
Sika Level 01 Primer pre správnu funkciu a prídržnosť hydroizolácie. 

Použitie flexibilných pások  Sika SealTape S v rohoch a hranách ník a kúpelní je veľmi dôležité dodržať, nakoľko najväčšie rozťažnosti a pohyby stavieb sú práve v rohoch. Len veľmi flexibilné hydroizolácie na báze iných ako cementových zložiek dokážu tieto pohyby eliminovať. Jednoduchším ale aj lacnejším riešním je použitie týchto pásiek  spolu s plošným zaliatím hydroizoláciou.

Hydroizolácie delíme na dve hlavné skupiny: interérové a exteriérové . V prípade interiérových je ich schopnosť odolávať zmrazovacím cyklom a UV stabilita na bode skoro 0 ! Naopak exteriérové vynikajúco odolávajú cyklom exteriéru v podobe mrazu a slnka. Preto správne zvoliť znamená nemať na budúci rok problém so zatekaním opäť pred sebou .
Sika top Seal 107 je exteriérovou hydroizoláciou na 2k riešení , UV  a cyklom mrazu odolná.
Sika Lastic 152 je interiérovou verziou hydroizolácie na 2K riešení.

Nezabudnite sa teda opýtať svojho MAJSTRA resp. sami seba, či pri oprave Vášho balkóna používa tú správnu hydoizoláciu ? alebo len mrazuvzdorné  / flex / lepidlo. Pretože ako "áno" v tom prípade možete očakaváť, že sused bude časom zvoniť ! 




V tejto kategórii

Relevantné tagy

    Komentáre

    Napíšte svoj komentár

    Hore